Kristersson smet från media – gick ut bakvägen efter Moderaternas gruppmöte

Ulf Kristersson. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 13 okt 2018 2018-10-13
E-post 773

Under fredagen höll Moderaterna ett extrainkallat gruppmöte i Riksdagen om regeringsbildandet. När mötet var slut smet Ulf Kristersson ut bakvägen och lurade pressuppbådet som stod och väntade utanför. I stället för att svara på frågor lade Kristersson en stund senare ut ett meddelande på Facebook.

Ulf Kristersson vill bli Sveriges näste statsminister. Men att svara på frågor från media var något han inte ville göra efter att Moderaterna haft sitt gruppmöte i andrakammarsalen på fredagen.

Läs även: Ingen Alliansregering – men Kristersson fortsätter nobba Åkesson: ”Inga förutsättningar”

Kanske smet Kristersson för att slippa frågor om det besked han lämnade i sin uppdatering om mötet på sin Facebooksida någon timme efteråt.

I uppdateringen presenterade Kristersson sin nya idé till regering. Att Moderaterna, antingen ensamma eller med något eller några av de andra Allianspartierna bildar regering samtidigt som de övriga Allianspartierna blir kvar som ”samarbetspartners”.

Kristersson kallar förslaget för ”3-2-1”.

Det är alternativ som Allianspartierna innan valet har vägrat att diskutera. Innan valet så var Ulf Kristersson i Ekots partiledarutfrågning mycket tydlig med att han inte kommer att bilda en enpartiregering.

– Jag har inga sådana planer överhuvudtaget, sade Kristersson som liknade sannolikheten vid att ”himlen skulle falla ner”.

 

Läs hela Ulf Kristerssons inlägg:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag