Kritiker och tittare sågar svart Kleopatra

Bild: Faksimil Youtube
  • Tisdag 16 maj 2023 2023-05-16
E-post 0

Netflix dramadokumentärserie ”Queen Cleopatra” fick hård kritik redan innan premiären för att den berömda drottning Kleopatra VII av Egypten, som hade makedonsk härkomst, framställs som svart. Nu har kritiker och tittare gett sin dom, och det blir rejäla tummar ned från båda läger.

sajten Rotten Tomatoes får ”Queen Cleopatra” godkänt av 2 procent av tittarna, med omkring 5 000 betyg. Men inte heller hos kritikerna finner Netflix-serien någon nåd, med låga 10 procent i betyg efter 10 recensioner.

The Indian Express kritiker Rohan Naahar skriver exempelvis att filmen ”berättar den legendariska monarkens berättelse med den dramatiska tyngden hos en Wikipedia-artikel”.

sajten IMDB är mottagandet lika uselt. Efter 47 000 röster har filmen låga 1,1 av 10 i betyg. ”Det hjälper inte att en av filmens så kallade experter, professor Shelley P Haley, använder svart feminism och kritiska ras-studier på klassiker, vilket hon baserar på att hennes farmor sa så” skriver en användare.

”Queen Cleopatra” produceras av Will Smiths hustru Jada Pinkett Smith för Netflix under-plattform Strong Black Lead som går ut på att lyfta fram svarta personer.

–  Vi får inte ofta se eller höra berättelser om svarta drottningar, och det var väldigt viktigt för mig, liksom för min dotter och för mitt samhälle, att få möjlighet att känna till dessa historier för det finns tonvis! Kleopatra är en drottning många känner till, men inte hennes sanning, sade Pinkett Smith om projektet enligt Radio Times.

Läs även: Netflix totalsågas när Kleopatra blir svart

Läs även: Kleopatra-regissören slår tillbaka: ”Politisk handling” att göra Kleopatra svart

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag