Kvinna arrangerade dödlig duell mellan älskare – riskerar livstids fängelse

Kingston Crown Court. Bild: Google Street View
  • Lördag 11 jan 2020 2020-01-11
E-post

En skild fyrabarnsmor riskerar livstids fängelse efter att ha arrangerat en duell till döden mellan sina två älskare i en gränd i Stratford, London, rapporterar Daily Mail.

Asta Juskauskiene, 35, lämnade sin make Giedruis Juskauskas efter att hon inlett en kärleksaffär med Mantas Kvedaras, 25, som just hade avtjänat ett fängelsestraff i Litauen.

Men hon fortsatte träffa sin exmake, och bestämde sig för att rivalerna skulle göra upp om hennes hand i medeltida stil, med en tvekamp till döden i en gränd i Stratford den 17 juni 2019.

Tvekampen slutade med att Kvedaras knivhögg sin rival 35 gånger i kroppen, bröstet och nacken. Juskauskas blödde ihjäl på platsen.

Läs även: Gravplundrande tonåringar gripna – ska haft sex med 84-årig kvinnas lik

Nu döms både Kvedaras och Juskauskiene för mordet på ex-maken i Kinston Crown Court i London. Juskauskiene döms mot sitt nekande för anstiftan till mord och försvårande av rättvisa.

Kvedaras har erkänt mord. Deras straff kommer att meddelas den 7 februari, och enligt Daily Mail riskerar Juskauskiene livstids fängelse.

Enligt åklagare Hugh Davies hade Juskauskiene berättat för en vän om avsikten med det dödliga mötet mellan männen.

– Avsikten var att männen skulle lösa sin relation med den åtalade genom våld – med andra ord en nutida duell på medeltida sätt, säger Davies.

Läs även: Par övergav adoptivbarn – hävdar att hon var vuxen dvärg som hotade att mörda dem

Läs även: ”Ensam hemma” i verkligheten – 11-åring med machete jagade bort inbrottstjuvar

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag