Par övergav adoptivbarn – hävdar att hon var vuxen dvärg som hotade att mörda dem

Huset i Lafayette där Natalia övergavs i en källarlägenhet. Bild: Google Street View
  • Söndag 29 sep 2019 2019-09-29
E-post 126

Ett adoptivbarn visar sig vara en vuxen kvinna med dvärgväxt som försöker döda sin adoptivfamilj. Det är intrigen i thrillern ”Orphan” från 2009 – men också vad som hände en adoptivfamilj i Indiana, som nu åtalas för att ha övergett sitt adoptivbarn trots att en domstol avgjort att adoptivbarnet i själva verket är vuxen.

Kristine Barnett, 45, och hennes ex-make Michael Barnett, 43, anklagas för att ha dumpat sitt ukrainska fosterbarn Natalia Grace i en lägenhet i Lafayette, Indiana år 2013 och sedan flyttat till Kanada. Enligt polisen fick flickan sedan klara sig själv trots att hon hade en ovanlig form av dvärgväxt.

I en intervju med Daily Mail säger dock paret att Natalia i själva verket inte alls var 9 år gammal, som hennes dokument påstod, utan 22 och attackerade och hotade sin värdfamilj.

Adoptivföräldrarna hävdar att Natalia ska ha terroriserat dem i åratal, bland annat genom att knuffa dem mot elektriska stängsel, hälla blekningsmedel i deras kaffe och hotat med att mörda dem i sömnen.

Läs även: Övermodig människosmugglare försökte få in tvååring på sexårings pass

– Hon stod över oss mitt i natten. Vi vågade inte gå och lägga oss. Vi blev tvungna att gömma alla vassa föremål, säger Kristine Barnett som också hävdar att flickan i själva verket var en vuxen kvinna.

– Media utmålar mig som en barnmisshandlare men det finns inget barn. Natalia är en kvinna. Hon har mens. Hon har vuxna tänder. Hon har inte vuxit en centimeter, vilket även barn med dvärgväxt gör. Alla doktorer har bekräftat att hon led av en svår psykologisk sjukdom som enbart diagnostiseras hos vuxna, säger Kristine till Daily Mail.

Dessutom ska de upptäckt att Natalia hade pubishår första gången de gav henne ett bad. Flera läkare har sedan dess bekräftat att Natalia var betydligt äldre än hon påstod, och i juni 2012 fastslog en domstol i Indiana att flickans riktiga ålder var 22.

– Jag åtalas av staten Indiana för brott mot ett barn när samma stat flera gånger har avgjort att Natalia var vuxen, säger Kristine Barnett.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag