Kvinna i 40-årsåldern lajvade barn – deltog i kyrklig barnverksamhet

Bild: Ben Wicks/Unsplash
  • Onsdag 15 feb 2023 2023-02-15
E-post 0

En kortväxt kvinna i 40-årsåldern har lyckats bluffa en kyrkoförsamling i Vasa i Finland att hon själv var barn, för att själv kunna delta i församlingens barnverksamhet, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Staden Vasa i Finland skakas av ett fall av en vuxen person som låtsats vara barn, något som svenska debattörer som Hanif Bali har betecknat som ”barnlajvare”.

Men i Sverige brukar barnlajvande handla om ensamkommande migranter som uppger att de är yngre än vad de egentligen är i syfte att få uppehållstillstånd.

I det finska fallet handlar det om en kortväxt, vuxen kvinna som utgett sig för att vara barn i syfte att delta i en kyrkoförsamlings barnverksamhet, som riktar sig till barn från årskurs ett till sex.

Kvinnan, som i själva verket är närmare 40 år gammal, ska ha klätt sig och betett sig barnsligt, och hann delta i verksamheten ett drygt år innan hon avslöjades.

Hon avslöjades när hon frågade en flicka om hon fick sova över hos henne, och flickans pappa blev misstänksam.

– Han hade sett bilder på den nya kamraten och tyckte inte att hon såg ut som ett barn. Han kollade upp saken. Den här pappan väckte upp alla till verkligheten. Han gjorde också en polisanmälan, säger församlingens kyrkoherde Tuomo Klapuri till Vasabladet.

Någon förklaring till kvinnans beteende har inte kommit fram.

– Hon kanske behövde få sådana upplevelser som man får som barn. I vår utredning kom det också fram att hon sökte mycket uppmärksamhet hos våra anställda, säger Klapuri till tidningen.

Läs även: Kvinna i 60-årsåldern barnlajvade vid gränskontroll

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag