Kvinna i 90-årsåldern rånad på sin handväska – drogs omkull

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 21 dec 2020 2020-12-21
E-post 5495

STOCKHOLM Vid lunchtid på måndagen rånades en äldre kvinna med rullator i ett trapphus på Östermalm i Stockholm. Kvinnan drogs omkull och skadades så att hon blödde från huvudet.

– Det är en kvinna i 90-årsåldern som har varit ute och gjort ärenden på Östermalm. När hon är på väg hem inne i trapphuset så har hon blivit förföljd av en man som har dragit omkull henne så att hon har ramlat och slagit i huvudet, berättar polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Mannen försvann sedan snabbt från platsen med kvinnans handväska. Kvinnan fick hjälp av en granne att larma polisen.

Kvinnan blödde från ett sår i huvudet och fördes med ambulans till sjukhus.

– I de här områdena finns det en hel del kameror. Så det håller vi på med just nu och har god förhoppning om att vi ska ha fångat den här gärningsmannen på kamera, säger Carina Skagerlind.

Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

Skagerlind berättar att det har blivit vanligt att rånare förföljer äldre personer efter att de tagit ut pengar, och går sedan till attack på en avskild plats som i ett trapphus. Om det är så det har gått till i det här fallet är dock oklart.

Då överfallet skedde bakifrån har polisen inte fått något jättetydligt signalement på gärningsmannen. De signalementsuppgifter man har fått går man inte ut med i nuläget.

Läs även: Misstänkta medhjälpare till mord på 17-årigt ensamkommande flyktingbarn häktade

Läs även: Danmark satsar bistånd på att stoppa illegala migranter

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem och hjälp oss att fortsätta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag