Kvinna utsatt för mordförsök – polisens signalement: Ljushyad man

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 29 apr 2020 2020-04-29
E-post 468

SOLLEFTEÅ På tisdagen utsattes en kvinna för ett mordförsök på Sollefteå sjukhus. Polisen går nu ut med signalement på vad som eventuellt kan vara gärningsmannen, och beskriver honom bland annat som ljushyad.

Polisen skriver på sin sajt att det var vid 13-tiden på tisdagen som en anställd på Region Västernorrland attackerades med ett skarpeggat föremål. Händelsen rubriceras som mordförsök, och P4 Västernorrland rapporterar att kvinnan blev allvarligt skadad.

På tisdagskvällen hämtades en man i 30-årsåldern in till förhör. Därefter anhölls han som skäligen misstänkt för brottet.

Men trots att man har en misstänkt anhållen går polisen ut med signalement på onsdagen. Man ber om allmänhetens iakttagelser gällande en ljushyad man i 20- till 30-årsåldern, cirka 175 cm lång med rakat huvud, med mörka kläder och huva, som ska ha varit på eller omkring sjukhusområdet vid tiden för brottet.

– Vi jobbar brett och förutsättningslöst. Vi vill utesluta också andra gärningsmän eller alternativa gärningsmän, säger utredningsledaren Anders Sundin till P4 Västernorrland.

Den som har ett tips att lämna i ärendet kan ringa till polisens nummer 114 14.

Läs även: Man häktad för stenkastning mot poliser

Läs även: Åklagaren: Ensamkommande drog in kvinna på toalett och våldtog henne

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag