Kvinnlig anställd avstängd efter misstankar om sexköp på HVB-hem – polis inkopplad

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 19 apr 2018 2018-04-19
E-post

ÖSTERSUND En kvinnlig anställd på ett HVB-hem i Östersund misstänks ha köpt sex av en av de boende. Det visar en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Läs också: Kvinnlig personal har sex med flyktingbarn på HVB-hem: Har sex ”kväll, natt och morgon”

Kvinnan som jobbar på ett HVB-hem är enligt en lex Sarah-anmälan misstänkt för att ha betalat för sex med en av ungdomarna som bor där. Det ska ha skett under sommaren och hösten 2017, något som P4 Jämtland var först med att berätta om.

Anmälan har lämnats till IVO, men enligt den saknas konkreta bevis för att det påstådda ska ha hänt. Kvinnan började jobba på hemmet i november 2015.

”Om misstanken stämmer kan det få konsekvenser för [den boendes] psykiska hälsa, både på kortare och/eller på längre sikt”, står det i anmälan.

På HVB, hem för vård eller boende, bor barn och ungdomar som exempelvis har missbruksproblem. På senare år har det dock blivit allt vanligare att de fungerar som boenden för så kallade ensamkommande barn som söker asyl. Utifrån anmälan är det oklart vilka som bor på det aktuella hemmet.

Till Nyheter Idag svarar Östersunds kommun att ärendet är överlämnat till polisen och att den aktuelle personen är avstängd från sin tjänst under tiden som utredningen pågår.

Läs även: Anställda på HVB-hem hade intima relationer med ensamkommande

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag