Kvinnlig tidigare moderat toppolitiker semestrar med våldtäktsanklagad Aftonbladetprofil

Faksimil
  • Torsdag 16 Nov 2017 2017-11-16
E-post 331

SVERIGE En före detta högt uppsatt kvinnlig moderat toppolitiker har laddat upp bilder i sociala medier där hon syns på en badstrand tillsammans med en av de tre kända Aftonbladet­profiler som pekats ut som våldtäktsmän.

”Not gonna get us They’re not gonna get us, Not gonna get us”, skriver hon som kommentar till bilden och anspelar på den ryska popgruppen Tatus låt från 2002.

Många reagerar starkt på att kvinnan, som under sin tid i Moderaterna gjorde sig känd som förespråkare för feminism och en generös asylpolitik, syns tillsammans med den våldtäktsanklagade mannen.

Kvinnan och Aftonbladet­profilen uppges vara ett par och stack iväg på utlandssemester tillsammans i slutet av oktober, strax efter att anklagelserna mot pojkvännen började uppmärksammas i media.

Mannen fick med mycket kort varsel lämna över sina arbetsuppgifter inom Schibsted­koncernen, som Aftonbladet ingår i, sedan hans bakgrund uppmärksammats av bland annat Nyheter Idag.

En av dem som tagit över Aftonbladet­profilens tidigare roll inom koncernen är hans förra flickvän som i ett antal inlägg på sin blogg berättar om hur hon under flera års tid utsattes för hot och psykisk och fysisk misshandel av den tidigare pojkvännen.

Se även:
”Slog mig, kvävde mig och både spottade och sprutade mig i ansiktet”: Ännu en Aftonbladet-profil pekas ut

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag