Kvinnor på hundpromenad överfallna av gäng i Stenungsund

Bild: Faksimil Google maps
  • Måndag 30 Nov 2020 2020-11-30
E-post 3026

STENUNGSUND  Flera olika kvinnor som varit ute på promenad med sina hundar har överfallits i ett område i Stenungsund på västkusten, rapporterar Göteborgs-Posten. Boende har börjat med gemensamma hundpromenader för att öka tryggheten, men på fredag kväll inträffade ett tredje överfall.

Det första överfallet inträffade den 17 oktober, då en kvinna i 45-årsåldern som var ute med sin hund oprovocerat attackerades bakifrån.

Läs även: Kvinnor med hund misshandlade av gäng i Lilla Edet

Enligt kvinnans polisanmälan ska det handlat om tre gärningsmän, men då hon angreps bakifrån kunde kvinnan inte ge något signalement.

En månad senare, den 21 november, inträffade ett liknande överfall i samma område. Efter det arrangerade Linda Björkman och Malin Gustavsson gemensamma hundpromenader genom Facebokkgruppen ”Grannar i Stenungsund”.

– Vi har fått enormt mycket positiv feedback och det har till och med gått med människor utan hund, säger Linda Björkman till GP.

Läs även: Brutalt överfall i Malmö fångat på film – offret identifierat

På fredag kväll hade gruppen sin vanliga promenad i området, som avslutades vid kvart över sju. Tre timmar senare blev ännu en kvinna med hund attackerad i området.

– I samtliga fall rör det sig om kvinnor som är ute med hunden i ett område i centrala Stenungsund. I samband med det är det ett antal gärningspersoner som överfaller de här kvinnorna. En del med knuffar och slag, sparkar och så, säger Polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till GP och fortsätter.

– I det senaste fallet fick kvinnan uppsöka sjukhus för kontroll, men jag har inga uppgifter om skador i övrigt.

Läs även: Gravid kvinna misshandlad på Burger King

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag