Lamotte i thaiboxningsmatch mot youtuber

Bild: Faksimil Facebook/Nyheter Idag
  • Måndag 11 okt 2021 2021-10-11
E-post

GÖTEBORG Journalisten Joakim Lamotte ska gå en thaiboxningsmatch mot den populära youtubern Victor De Almeida. Det bekräftar både Lamotte och De Almeida under helgen. Matchen kommer hållas på fightinggalan Bulldog Fight Night den 19 november på bananpiren i Göteborg.

”Som ni vet backar jag aldrig för utmaningar. Därför har jag nu tackat ja till att gå min livs första match i thaiboxning” skriver Lamotte i ett inlägg på Facebook.

Läs även: Näthatsgranskaren yrkar på fängelse för Lamotte

”Det vore väldigt kul om ni som följer mig ville komma och backa upp mig den här kvällen! Något annat än vinst är inget alternativ!” fortsätter Lamotte.

I en youtubefilm som kanalen Frontkick online laddat upp säger De Almeida att han hört rykten om att Lamotte är rasist, men att han inte vet någonting om det.

– Jag kan fråga honom, ”är du rasse” om vi är i någon form av klich. Men jag vet inte om vi kommer hamna i så mycket klinch, säger De Almeida och fortsätter:

– Jag kan fråga honom i örat såhär: ”vet pappa om att du är ute din rasist”, om han är rasist. Men kanske han svarar ”jag är inte rasist”, vem vet?

De Almeida får även frågan om hur mycket pengar han får för matchen, vilket han inte vill svara på annat än att det är mycket.

– En dubbel siffra med en massa nollor. Nej, men det är vad det är. Jag skulle inte gå in och köra för fem lax, inte en chans.

Läs även: Lamotte ger Strandhäll svar på tal efter väst-attacken: Säg upp ditt personskydd hos Säpo

Läs även: Lamotte-statyn stulen: ”En attack mot den fria konsten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag