Lamottes raseri mot stenkastarna i Trollhättan: ”Snart kommer ni få så mycket skit så det fattar ni inte”

Joakim Lamotte har besökt Kronogården i Trollhättan. Foto: Rita Paulsson Svensson samt Faksimil ur Facebookvideo
  • Måndag 5 sep 2016 2016-09-05
E-post 6302

TROLLHÄTTAN Journalisten Joakim Lamotte, känd från SVT Uppdrag Granskning, är arg igen. Nu har han besökt Kronogården i Trollhättan och pratat med ungdomar som krigar mot polisen. – Ni behöver fan inga fler fritidsgårdar! Ni behöver mindre fritid, ryter journalisten i en ny mobilvideo publicerad på Facebook.

När lokalpolitikern Rita Paulsson Svensson från Liberalerna begav sig ut mitt i natten till stadsdelen Kronogården samtidigt som oroligheterna pågick fick hon minnen tillbaka från krigets Beirut. Det berättade hon i en Facebookvideo som hon själv publicerat. Nu har även journalisten Joakim Lamotte, känd från SVT Uppdrag Granskning, åkt ut till Trollhättan för att tala med ungdomar i Kronogården.

I en Facebookvideo berättar han att en så ung kille som 13 år varit delaktig i att kasta sten mot polisen. Det har han erfarit efter att ha talat med ungdomarna.

– Var fan är föräldraansvaret? Vilka föräldrar låter sin 13-årige son vara ute mitt i natten med rånarluva och kasta sten mot polisen? säger han.

Och sen blir han ännu mer arg över beteendet från ungdomarna i Kronogården. Han menar att om ungdomarna slutar bete sig illa och slutar sälja droger kommer de också få vara ifred av polisen.

– Ni säger att ni hatar polisen. Men varför i helvete kastar ni då sten på ambulanspersonal? Är ni dumma i huvudet? fortsätter Lamotte.

På slutet i videon blixtrar Lamotte till som mest. Han antyder att ungdomarna bör låsas in i förvar, men han är även arg på Sverige som han kallar ”ett jävla mesland”. Avslutningsvis spår han att ungdomarna kommer få tillbaka för sitt beteende i utanförskapsområdena.

– Ni behöver fan inga fler fritidsgårdar! Ni behöver mindre fritid! Ni behöver lagföras och straffas för den här skiten ni håller på med. Men tyvärr är Sverige ett jävla mesland som inte har fattat det ännu. Men folk börjar tröttna på er. Snart kommer ni få så mycket skit så det fattar ni inte.

Nedan kan du se videon med Joakim Lamotte. Lamotte bedriver sin iphone-journalistik helt på eget bevåg och om du vill stötta honom kan du donera en slant via Swish på nummer: 0707760990

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag