Lärare stängs av – gav elever i uppgift att planera terrordåd

Bild: Public Domain
  • Onsdag 13 dec 2023 2023-12-13
E-post 0

En lärare på Per Brahe-gymnasiet i Jönköping har stängts av från sin tjänst utan lön sedan det framkommit att eleverna fått en skoluppgift som gick ut på att planera ett terrordåd, rapporterar SVT.

I uppgiften, som SVT har tagit del av, står att den går ut på att teoretiskt planera ett terrordåd som kan döda så många oskyldiga civila som möjligt.

I uppgiftens betygskriterier ingår att eleverna ska planera sitt terrordåd på ett ”förståeligt” sätt, använda sin kunskap om terrorism och presentera en realistisk bakgrund och orsak till sin terrorattack.

– Det är en väldigt olämplig uppgift och framförallt nu, säger Adrian Sjögren, en av eleverna som fick uppgiften, till SVT Nyheter.

Rektorn på den berörda skolan har varit i kontakt med elever, vårdnadshavare och personal om det som inträffat.

Händelsen har även polisanmälts, men polisen har beslutat att inte gå vidare med ärendet eftersom man inte ser något brottsligt i händelsen.

– Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat, säger Henrik Natt och Dag,  utbildningschef för Jönköpings gymnasieskolor, till SVT Nyheter.

Läs även: Elever träffade Hamasledare på skolresa med toleransprojekt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag