Larmet: Anställda har sex med asylsökande på flyktingboende

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Onsdag 12 Dec 2018 2018-12-12
E-post 1753

FINLAND En tidigare anställd vittnar om att det har förekommit sexuellt umgänge mellan handledare och ensamkommande pojkar på ett flyktingboende i finska Oravais. Det rapporterar Hufvudstadsbladet med hänvisning till Vasabladet.

Vasabladet har tagit del av en omprövningsbegäran från en person som fått sparken från flyktingboendet på grund av sparkrav. Personen skriver där att flera kvinnliga handledare på boendet har haft sex med asylsökande pojkar i åldrarna 16–17.

Den tidigare anställda hävdar dessutom att chefen och biträdande chefen på förläggningen har känt till omständigheterna utan att agera. ”Detta är en sak som inte kan sopas under mattan. Om det finns ens en liten misstanke om sexuella relationer eller oegentligheter så ska de alltid undersökas”, står det i begäran enligt Vasabladet.

Polisen i Österbotten har ännu inte fått in någon anmälan om saken. Man säger dock att tröskeln är mycket låg för att inleda en utredning vid misstänkt sexuellt utnyttjande av barn.

Läs även: Misstänkt i finsk våldtäktshärva greps efter polisens bildpublicering

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag