Misstänkt i finsk våldtäktshärva greps efter polisens bildpublicering

Foto: Finsk polis
  • Onsdag 12 Dec 2018 2018-12-12
E-post 3150

FINLAND I finska Uleåborg sitter sju invandrarmän häktade för att ha utsatt en tioårig flicka för grova sexuella övergrepp under flera månaders tid. Efter att polisen gått ut med signalement och bild på en åttonde misstänkt under tisdagen kunde även denne gripas.

Den unga flickan ska ha utsatts för övergrepp och våldtäkter mellan juni och oktober i år i gärningsmännens lägenheter. När polisen fick vetskap om saken greps sju män som nu sitter häktade. Den yngste av dem är 20 år och den äldste 38. Enligt Svenska Yle har samtliga kommit till Finland antingen som asylsökande eller som kvotflyktingar.

Läs mer: Sju utlänningar misstänks för grova våldtäkter på 10-årig flicka

På tisdagen släppte Uleåborgs polis bilder på en åttonde misstänkt i våldtäktshärvan som då fortfarande var på fri fot. Polisen beskrev mannen som 25 år gammal, 165–170 cm lång med bruna ögon och mörkt hår.

Bildpubliceringen gav snabb utdelning och bara några timmar senare kunde mannen gripas i Tyskland. Han är nu misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av barn, grov våldtäkt och misshandel, enligt Svenska Yle.

I Uleåborg utreder polisen även två andra fall där de misstänkta har utländsk härkomst och brottsoffren är flickor under 15 år. Båda brotten ska ha ägt rum utomhus under samma dag i mitten av november. Det ena fallet rör sig om sexuellt utnyttjande av barn och det andra grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande, rapporterar Svenska Yle.

Läs även: Inte välkommen – ministerns hårda ord om övergreppen: ”Gör man något sånt här förtjänar man inte asyl”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag