Larmet från Malmö: Föräldrar slås av sina egna barn

Foto: Flickr
  • Torsdag 16 jan 2020 2020-01-16
E-post 258

MALMÖ Föräldrar som hotas och misshandlas av sina vuxna barn har blivit ett allt vanligare fenomen. Det uppger kommunala Kriscentrum i Malmö för P4 Malmöhus.

Soossan Zarghamian, socialsekreterare på Kriscentrum, berättar att antalet ärenden om vuxna människor som slår och hotar sina föräldrar ökar år för år.

Det handlar ofta om män i 30–50-årsåldern som har flyttat hem till sina föräldrar och har problem med psykisk ohälsa eller missbruk. Barnen utnyttjar sina föräldrar ekonomiskt genom våld och hot.

– Barnen har förlorat jobbet och blivit arbetslösa. De har haft boende, misskött det och blivit uppsagda och flyttat hem. Sedan när föräldrarna försöker sätta gränser, då kommer smällen, säger Soossan Zarghamian.

Föräldrar som utsätts på det här sättet kan vända sig till Kriscentrum för att få hjälp. Det kan bland annat handla om stöd under rättsprocessen och för att skaffa skyddat boende.

Läs även: Nima Gholam Ali Pour (SD): Socialdemokraterna legitimerar judehatet i Malmö i jakten på nya väljargrupper

Läs även: Kritikstorm mot Wolodarski och DN efter julrim om mördad tonåring i Malmö

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag