Läsarstorm mot Aftonbladet efter granskning av Flashback: ”Gestapo”

Nu dras det paralleller till Hitler-tyskland och Gestapo efter att Aftonbladet granskar flashback Forum. Bilden är ett montage. Foto: Faksimil aftonbladet.se / Wikimedia Commons
  • Onsdag 11 feb 2015 2015-02-11
E-post

SVERIGE Efter att Aftonbladet meddelade att de tillsammans med Researchgruppen ska avslöja vilka makthavare som ägnar sig åt näthat på forumet Flashback har fördömanden mot tidningen avslöst varandra. Vi har samlat några av tweetsen och reaktionerna.

Nyheter Idag berättade tidigare att tidningen Aftonbladet tillsammans med Researchgruppen granskar forumet Flashback i jakt på människor som ägnar sig åt anonymt näthat. Tidningens ansvarige utgivare Jan Helin förklarade att de skulle sätta ribban högt och bara granska tunga makthavare. Hittills har bland annat makthavare som vårdbiträden och en skogsarbetare avslöjats av Aftonbladet.

Men alla är inte lika imponerade av tidningens samhällsjournalistik. Både på forumet Flashback och i sociala medier fördöms nu samarbetet med Researchgruppen och den journalistik som Aftonbladet ägnar sig åt.

En användare på twitter går så långt att han menar att sajten Avpixlat är ett neutralt nyhetsparadis i jämförelse med Aftonbladet. Debattören Alexander Bard, känd för att inte hålla inne med sina åsikter, beskriver Aftonbladet som en lynchmobb förklädd till nyhetstidning. Han går även till attack mot Fredrik Virtanen på twitter.

Nedan ser du de reaktioner vi samlat från twitter där Aftonbladet möter blytung kritik för sitt samarbete med Researchgruppen och deras avslöjanden om personer som skriver på Flashback forum.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag