Ledande centerpartist lanserar konspirationsteori om bilbränderna: ”De vill att valet ska handla om bilbränder”

Foto: Twitter/Riksdagen
  • Tisdag 14 aug 2018 2018-08-14
E-post 2167

GÖTEBORG Centerpartiets rättspolitiske talesperson Johan Hedin är en av många som upprörts av måndagskvällens bilbränder i Västsverige. Men han är också övertygad om att det finns en agenda bakom det hela. I ett inlägg på Facebook så skriver han om hur de som tänt på bilarna gjort det för att påverka valutgången. Inlägget har gillats av förra justitieministern Beatrice Ask (M) och vänsterpartisten Linda Westerlund Snecker.

Ett 80-tal bilar brann på ett flertal orter i Västsverige under måndagen, bland annat i Göteborg och i Trollhättan. I Trollhättan så har man identifierat personer som befunnit sig på platsen för bilbränderna och haft samtal med dem, har polis tidigare uppgett till Nyheter Idag. Några av personerna har varit under 18 år.

Läs mer: Här spekulerar statsminister Stefan Löfven om orsaken till bilbränderna: ”Nästan som en militär operation”

Polisen har inte gått ut med någon information om vad motivet till bilbränderna är. Det har inte hindrat spekulationer och gissningar att flöda på sociala medier.

Johan Hedin, riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson för Centerpartiet lanserar konspirationsteorin att gärningsmännen tänt på bilarna som en påverkansoperation inför valet.

”Det kan bara finnas en agenda för detta beteende: de vill att valet ska handla om bilbränder. De vill underblåsa avsky och rädsla. De måste rimligen önska sprida bilden av ett laglöst Sverige i upplösning”, skriver Johan Hedin.

 

Foto: Facebook

 

Hans inlägg har gillats av bland annat Beatrice Ask (M), justitieminister i regeringen Reinfeldt och Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker.

Foto: Facebook

 

 

 

 

Nyheter Idag har sökt Johan Hedin för en kommentar.

Uppdatering: I kommentarsfältet till Johan Hedins inlägg fortsätter konspirationsteorierna att utvecklas. En kommentator gissar att det är ”de mörka krafterna i Sverige” som ligger bakom och att bilbränderna startat på ett ”militärt sätt”. Den kommentaren gillas av miljöpartisten Mats Pertoft, politiskt sakkunnig på regeringskansliet.

Johan Hedin svarar att: ”Man vill nästan inte tänka den tanken, men vi vet ju att påverkansförsök har förekommit inför flera val de senaste åren… mycket obehagligt.”

En kommentator avfärdar konspirationsteorierna med ett ord: ”Foliehattar”

Foto: Facebook

 

Läs hela inlägget här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag