Liberalernas krav: Sverige ska gå med i Euron innan 2022

  • Måndag 5 mar 2018 2018-03-05
E-post 1095

STOCKHOLM För att visa att de inte är rädda för populister och framväxande nationalism föreslår nu Liberalerna att Sverige borde gå med i Euron innan 2022. Förslaget är i linje med det som Liberalerna presenterade under november 2017, att Sverige borde avskaffa sin självständighet och verka för att EU ska bli en federation.

I en debattartikel i Aftonbladet presenterar Liberalerna sin plan ”EU-agenda 2022”. Liberalerna vill bemöta vad de beskriver som en nationalistisk våg som sveper över Europa genom att binda sig allt närmre med den Europeiska Unionen.

Jan Björklund uttrycker att Frankrikes president Emmanuel Macron leder den Europeiska vägen genom att ta steg för att jobba mer intensivt med EU. Att fler partiet och länder runtom i Europe förhåller sig mer och mer skeptiskt till EU ser Björklund som ett tecken på att Sverige måste gå i motsatt riktning.

I sin EU-agenda 2022 presenterar Liberalerna förslag för att Sverige ska avskaffa kronan och ta an euron som sin valuta. Sverige även omedelbart gå med i bankunionen, gå in i den europeiska åklagarmyndigheten och skapa ett ”europeiskt FBI”.

Björklund erkänner att de är väldigt radikala förslag som yttras men han uppger att Liberalerna inte är rädda för populism eller växande nationalism.

Förslaget är i linje med det som Liberalerna presenterade i november 2017, att Sverige bör avskaffa sin självständighet och verka för att EU ska bli en federation.

LÄS ÄVEN: Liberalernas offensiva beslut: Ska verka för att ge upp Sveriges självständighet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag