Lindberg: Nästa val inte ”fritt och rättvist” om sossarnas kredit-lotter stoppas

Bild: Dylan Nolte/Unsplash/Nyheter Idag
  • Torsdag 4 maj 2023 2023-05-04
E-post

Oppositionen – där partierna S, V, MP och C ingår – kommer inte kunna bedriva valkampanj år 2026 om inte S får fortsätta sälja lotter på kredit, menar Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg. 

På torsdagen publicerades maj månads mätning från SVT/Novus, enligt vilken den rödgröna oppositionen har ett rejält övertag moit regeringsblocket, med 55 procent mot 43,5 procent för de blågula partierna, där KD och L dessutom hamnar utanför riksdagen.

Bakom det rödgröna övertaget ligger framförallt det kraftiga stödet för Socialdemokraterna, som får hela 38,4 procent i SVT/Novus.

Nu menar Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg att Socialdemokraternas opinionsframgångar är beroende av partiets möjligheter att sälja lotter på kredit.

I ett inlägg på Twitter länkar Lindberg till resultatet från SVT/Novus, som han kopplar till regeringens kommande förbud för politiska partier att bedriva lotteriverksamhet.

”De här siffrorna är naturligtvis den verkliga orsaken till att SD och regeringen försöker förstöra oppositionens möjligheter att bedriva nästa valkampanj. De skulle förlora att fritt och rättvist val” skriver Lindberg.

Anders Lindbergs inlägg får hård kritik från högern.

Läs även: Lindberg rasar när regeringen ska stoppa S-lotterier: ”Angrepp på grundläggande demokratiska principer”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag