Liten man försökte råna Icabutik i Örebro – fastnade på övervakningskamera: ”Mycket kort”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 4 jan 2020 2020-01-04
E-post 669

ÖREBRO En kortväxt man försökte på fredagskvällen råna Ica Nära vid Oskarstorget i östra Örebro, något som Nerikes Allehanda tidigare rapporterat om. – Han är inte anträffad ännu men utredningsläget är gott, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson hos polisen, till Nerikes Allehanda.

Strax innan stängning vid klockan 22 på fredagskvällen kom mannen – som beskrivs som ”mycket kort” – in på Ica Nära vid Oskarstorget och hotade personal med ett ”vasst föremål”, enligt polisens hemsida.

Läs även: Morgan Johansson i blåsväder efter attack på Svenska Dagbladets Ivar Arpi

Polipatruller åkte till Icabutiken men då hade mannen flytt fältet. Det är inte klarlagt om mannen fick med sig något av värde från butiken.

Efter att ha gått igenom övervakningsbilder från butiken tror sig polisen ha en god chans att utreda brottet som utreds som försök till rån.

Till Nyheter Idag uppger Kenneth Johannesson att den misstänkte kan vara runt 160 centimeter lång.

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag