Livsfarlig 28-åring släpptes ”villkorligt” ut ur fängelset – Nu är han häktad för förra veckans knivmord på Södermalm

Foto: Google Maps/Privat
  • Måndag 11 jan 2016 2016-01-11
E-post 681

STOCKHOLM En 28-årig man häktades i lördags misstänkt för mordet utanför en McDonalds-restaurang på Södermalm natten till förra onsdagen. 28-åringen har ett gediget brottsregister och förekommer under ett stort antal avsnitt i belastningsregistret.

28-åringen är en svensk man som tidigare är dömd för bland annat rån, misshandel, övergrepp i rättssak, utpressning, narkotikabrott och vållande till kroppsskada. Sammanlagt har han 24 avsnitt i belastningsregistret och har ett flertal gånger dömts för våldsbrott.

Så sent som i somras dömdes mannen till fem månaders fängelse för fem fall av misshandel, två fall av skadegörelse, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Den 22 december, två dagar innan julafton, blev han villkorligt frigiven trots att han då hade mer än två månader kvar av fängelsetiden och tidigare upprepade gånger släppts fri i förtid och därefter omedelbart återfallit i brottslighet.

Natten till den 6 januari hamnade 28-åringen i bråk utanför en McDonalds-restaurang på Södermalm. Han drog kniv och högg ned en 31-årig man utanför restaurangen. 31-åringen fördes till sjukhus där han senare avled av sina skador.

Polisens presstalesman Eva Nilsson berättade för Nyheter Idag förra veckan att 28-åringen var svår att kommunicera med efter gripandet och att han inte kunde förhöras förrän nästföljande dag. Hon ville då inte berätta vad det berodde på.

I lördags häktades 28-åringen för mord och kammaråklagare Peter Svedén har på sin häktningsframställan bockat för att ”det finns risk att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet”.

Läs även:
Mord vid Medborgarplatsen i Stockholm – Polisen har svårt att göra sig förstådd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag