lllegal migrant misstänks för tortyrmord och våldtäkt på 12-åring i Paris

Lola Daviet och hennes misstänkta mördare. Bild: Facebook/Övervakningsfilm
  • Torsdag 20 okt 2022 2022-10-20
E-post 153

Debatten om migrationen har fått nytt liv i Frankrike efter att en illegal migrant har gripits som misstänkt för våldtäkt, tortyr och mord på 12-åriga Lola Daviet i Paris, rapporterar BBC.

Lola försvann på fredag eftermiddag efter att hon inte kommit hem från sin skola som inte ligger långt från hennes hem i noröstra Paris 19:e distrikt. Sent på kvällen hittades hennes kropp i en väska i närheten av hennes hem.

Läs även: Barnmördande pedofil fick stryk – medfånge ”såg chansen och tog den”

Obduktionen visade att flickan kvävts till döds, men hon hade också skador på ansiktet, ryggen och halsen som inte lett till hennes död.

Tack vare övervakningsbilder kunde Dahbia B, vars efternamn inte offentliggjorts, gripas som misstänkt för mordet.

Motivet till mordet är okänt, men enligt uppgifter ska Dahbia B ha hamnat i gräl med Lolas mamma en tid innan mordet.

Dahbia B är en algerisk migrant som kom till Frankrike för att studera för sex år sedan men befann sig i landet illegalt vid tidpunkten för mordet.

Den 20 augusti greps hon av polis på grund av att hon saknar giltigt uppehållstillstånd. Då hon var ostraffad togs hon inte i förvar och uppmanades att självmant lämna Frankrike inom en månads tid.

Nationell Samlings ledare Marine Le Pen fördömer den franska regeringens ”slappa” migrationspolitik med anledning av mordet.

– Den misstänkta för detta barbariska brott skulle inte ha varit i vårt land. Vad hindrar er från att äntligen sätta stopp för denna okontrollerade, hemliga invandring? säger Le Pen till den franska regeringen.

Läs även: Fotomodeller massvåldtogs när filmteam rånades i gruva – över 80 illegala migranter gripna

Läs även: Svårt att verkställa utvisningar – länder vägrar ta emot sina medborgare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag