Löfven om Putin och Sveriges försvar: ”Det har varit för naivt”

Statsminister Stefan Löfven Foto: Nyheter Idag.
  • Fredag 18 mar 2022 2022-03-18
E-post 1387

SVERIGE ”Det här visar hur naiva inte bara Sverige varit, utan hela omvärlden.” Så säger tidigare statsministern Stefan Löfven (S) i en intervju för Örnsköldsviks Allehanda, apropå Rysslands invasion av Ukraina.

I intervjun får Stefan Löfven kommentera Sveriges försvarsförmåga.

– Vi har påbörjat en rejäl upprustning av totalförsvaret, med en mycket stor satsning från 2015. Vi har återinfört värnplikten. Gotland är bemannat igen. Vi har öppnat nya regementen i Sollefteå och i Arvidsjaur, men det behövs mer, säger Löfven och fortsätter:

– Sedan behöver civilförsvaret förstärkas, som nästan var nedlagt. Det är bara fortsätta på resan. Det här visar hur naiva inte bara Sverige varit, utan hela omvärlden.

– Vi ska inte tro att världen är god för evigt. Det kommer tider när det inte längre är så, det är bara att titta på historien. Så tyvärr, det är lätt att låta efterklok men det har varit för naivt.

Trots det som har skett vill Stefan Löfven fortfarande inte att Sverige går med i Nato. Ett svenskt medlemskap ”ökar risken för att nånting ska hända”, menar han.

Läs även: Naiva S-ministrar – vi har hela listan

Läs även: Besökte riskområde – då sade Löfven ”oacceptabelt” igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag