Löfven sågas av S-topp om invandring och brott: ”Det hänger ihop”

Foto: Skärmdump från SVT Play
  • Onsdag 27 Nov 2019 2019-11-27
E-post 870

ESKILSTUNA Till skillnad från statsminister Stefan Löfven (S) tycker Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, att det finns en klar koppling mellan invandring och brottslighet.
– Jag tror inte man behöver vara så försiktig med att uttrycka det, säger han till Expressen.

I SVT:s Agenda vägrade Stefan Löfven tillstå att det gängvåld som drabbar Sverige i dag har något att göra med de senaste decenniernas invandring. Han har fått stöd av partisekreteraren Lena Rådström Baastad som menar att det ”självklart inte” finns någon koppling mellan invandring och brott.

Läs mer: Löfven om invandring och brott: ”Beror faktiskt på socioekonomiska förutsättningar”

Men nu får Löfven kritik av en annan S-topp, Jimmy Jansson från Eskilstuna, som tycker att statsministern ”kunde ha varit tydligare”.

– Det är socialpolitik, men det har också att göra med att många kommuner har haft ett orimligt stort flyktingmottagande i relation till de resurser vi har haft. Det hänger ihop, säger han till Expressen.

Läs också: Efter Löfvens katastrofintervju – får stöd av Anne Ramberg

– Jag har rätt bra koll på vilka individer som hamnar i den här situationen, vilka socialtjänsten måste kliva in och ta hand om, vilka familjer som kraschar och vilka individer det är som polisen måste ha span på. Jag vet också att Eskilstuna har haft ett stort flyktingmottagande, säger Jansson och fortsätter:

– Vi har 6 500 arbetslösa i Eskilstuna. 4 300 av dem är utrikesfödda, och kraven på arbetsmarknaden ökar konsekvent. Vi får för lite resurser från staten för att klara välfärden.

Jimmy Jansson kallar det ”helt absurt” att regeringspartnern Miljöpartiet vill att Sverige ska ha fortsatt generösa regler för invandringen. Han vill i stället lägga fokus på att integrera de som har kommit och rusta upp välfärden.

Lyssna: Högröd sossefärg i ansiktet – Jan-Emanuel ser Löfven i Agenda och skäms

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag