Löfven vägrar svara om Jeanette Höglunds inbjudan

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 24 apr 2019 2019-04-24
E-post 17323

STOCKHOLM 2015 deltog Stefan Löfven i en demonstration på Södermalm i Stockholm för migranter och sade ”Mitt Europa bygger inte murar”. Nu har han blivit inbjuden till en demonstration för äldre hemlösa som eldsjälen Jeanette Höglund och organisationen Vid din sida arrangerar – det är oklart om han kommer dit och håller tal. Nyheter Idag har kontaktat Stefan Löfven via hans pressekreterare Maria Soläng – hon vägrar svara.

Vid din sida-demonstrationen

Tid: 14:00

Plats: Humlegården, Stockholm

Facebookevenemanget för demonstrationen

Stefan Löfven har fått en inbjudan i ett öppet brev som Jeanette Höglund skrivit i Dagens Samhälle.

Läs mer: Jeanettes öppna brev till Löfven om våra äldre hemlösa: ”Ses vi på onsdag?”

Demonstrationen är för äldre hemlösa svenskar och organisationen Vid din sida står bakom. Vid din sida har under ett par år drivit soppkök, gett ut kläder och hygienartiklar och ordnat boenden åt de hemlösa pensionärna.

Stefan Löfven har tidigare blivit inbjuden att besöka Vid din sida.

”Du har kanske hört talas om oss. Du fick ju en inbjudan att besöka oss under valrörelsen – men prioriterade bort det. Enligt din sekreterare var det någon influencer som var viktigare”, skriver Jeanette Höglund till Stefan Löfven.

Nyheter Idag har ringt, mejlat och sms:at presskontakter till Stefan Löfven under flera dagar. Under tisdagen var Maria Soläng pressekreterare i tjänst, hon är statligt anställd och avlönas med skattemedel.

Hon har inte svarat när Nyheter Idag ville veta om Stefan Löfven kommer på demonstrationen. Senare under tisdagen ringde och sms:ade Nyheter Idag Soläng för att påminna om att svara på frågan. Hon har hittills vägrat svara på frågan.

Fakta

Det finns olika sätt att stötta Vid din sida

Enklast är via Swish: 1236333165

På Vid din sidas hemsida finns information om hur man blir månadsdonator med mera.

Stöd Nyheter Idag! PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är en av de som meddelat att han dyker upp. På sin Facebooksida bjuder han in till evenemanget för demonstrationen.

Tidigare har Stefan Löfven deltagit och även talat på en demonstration på Södermalm i Stockholm för migranter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag