Lööf anklagar kritiker för ”mörka motiv”

Foto: SVT Play
  • Tisdag 23 apr 2019 2019-04-23
E-post 804

SVERIGE Centerledaren Annie Lööf slår nu tillbaka mot de som varit kritiska till hennes reaktion efter terrordåden i Sri Lanka. De som ifrågasätter hennes engagemang mot alla sorters terrorism har ”andra, mörka, motiv”, skriver hon på Twitter.

Sri Lanka skakades på söndagen av flera bombdåd mot främst hotell och kyrkor där kristna firade påskhögtiden. Hittills har över 300 människor dött och runt 500 skadats av attackerna som utfördes av självmordsbombare. Myndigheterna misstänker att två islamistiska grupper ligger bakom dåden och att det var en ”hämnd” för moskéattackerna i nyzeeländska Christchurch, rapporterar Reuters.

En som har kommenterat dåden är Centerpartiets ledare Annie Lööf. ”Avskyvärda terrorattentat på Sri Lanka igår när troende samlats för bön. Nya rapporter om bomber idag. Känner stor sorg för de drabbade. Kampen mot alla former av våldsbejakande extremism, oavsett motiv, måste fortsätta”, skrev hon på Twitter.

Centerledaren har fått hård kritik för uttalandet, bland annat för att hon inte nämner att terroristerna misstänks vara islamister och att deras måltavlor var kristna. En av de som har kommenterat är journalisten Nuri Kino, som undrar varför Lööf kallar offren för ”troende” och inte just kristna.

På tisdagen svarade Lööf de ”fanatiker och konspirationsteoretiker” som hon menar ifrågasätter hennes engagemang mot alla former av terrorism. Enligt henne har dessa kritiker ”uppenbart andra, mörka, motiv”. Vilka motiv det skulle handla om går Centerledaren inte in på.

Läs även: Löfven 2015: Vi tänker aldrig kritisera islam

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag