Lööf rasar efter Jomshofs islamsågning: ”Islamofobi”

Foto: SVT Play
  • Onsdag 10 mar 2021 2021-03-10
E-post 1307

SVERIGE SD-toppen Richard Jomshof menar att islam är en ”avskyvärd ideologi och religion”. Något som fått bland annat Annie Lööf (C) att gå i taket. ”De hymlar inte ens med sin islamofobi”, skriver hon på Twitter.

Under tisdagens ”Sverige möts” i SVT debatterades det mångkulturella Sverige. Man kom in på ämnet islam och SD:s partisekreterare Richard Jomshof levererade en rejäl sågning av religionen.

– Det finns en vanföreställning i dag bland socialister och liberaler att alla religioner är desamma, sade han.

– Det är bara att ta en titt i den muslimska världen. Över hela den muslimska världen kommer du se samhällen som skiljer sig på punkt efter punkt från de samhällen vi har i vår del av världen. Det är demokratiskt underskott, man förföljer människor, det är kvinnoförtryck, det är våld, det är totalt elände. Det finns knappt något muslimskt samhälle som fungerar någorlunda.

– Jag lider med de människor som tvingas födas i de här länderna under islam som enligt mig är en avskyvärd ideologi och religion.

Jomshofs ord har uppmärksammats av hans partikollega Björn Söder. En som har reagerat starkt är Centerledaren Annie Lööf, som skriver på Twitter:

 

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är inne på samma linje:

 

Moderattoppen Tobias Billström tar islam i försvar:

 

Hans partikollega Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson, skriver:

 

Statsrådet Morgan Johansson (S) tycker att SD hotar religionsfriheten.

Läs även: Lööf öppnar för att sitta i regering med Löfven

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag