Lööf rasar mot SD:s nye kommunordförande: ”Kallar mig folkförrädare”

Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Torsdag 6 jun 2019 2019-06-06
E-post 5853

SVALÖV På Twitter rasar Centerledaren Annie Lööf mot sverigedemokraten Teddy Nilsson som tar över ordförandeposten i Svalövs kommun. Detta för att Nilsson i fjol delade ett blogginlägg där författaren bland annat kallar Lööf folkförrädare.

På onsdagen kom nyheten att SD tar över styret i skånska Svalöv tillsammans med M och KD och med passivt stöd av L. Inte långt senare uppdagade Aftonbladet att SD:s blivande kommunstyrelseordförande, Teddy Nilsson, delat ett blogginlägg där Annie Lööf kallas folkförrädare.

Delningen gjordes på Teddy Nilssons Facebooksida i augusti förra året, och som kommentar till den länkade texten skrev han ”Väl valda ord”. Textförfattaren menar att det är korrekt att beskriva Lööf som folkförrädare och att hennes Almedalstal 2018 var ett ”’Upp Till Kamp’ för judarna”.

Till Aftonbladet säger Teddy Nilsson att han inte delade inlägget på grund av skrivelsen om folkförrädare och att hans formulering om ”väl valda ord” syftade på att Lööf fick en rejäl utskällning. Han får frågan om han tycker att Centerledaren är en folkförrädare.

– Nej, absolut inte. Det är en person som har en blogg där personen skäller ut någon efter noter. Att jag delar det är för att jag tycker att det är något som jag tycker är intressant, svarar Nilsson.

På Twitter kommenterar Annie Lööf Aftonbladets nyhet och hänvisar till att Teddy Nilsson tar över en ordförandepost som i nuläget innehas av en centerpartist.

Även justite- och migrationsminister Morgan Johansson (S) rasar på Twitter:

Både Lööf och Johansson anser alltså att den text som Teddy Nilsson har spridit är antisemitisk. Även C:s partisekreterare Michael Arthursson säger till Aftonbladet – som har klippt ut några korta delar av det delade blogginlägget – att det är fullt av ”hat och antisemitism”.

När man läser inlägget i sin helhet framgår inga tydliga åsikter om judar. Däremot har textförfattaren synpunkter på vilka som utgör det främsta hotet mot judar i Sverige:

”Man har analyserat Annie Lööfs tal i Almedalen och det var en ruggigt bra analys om Annie Lööfs ’Upp Till Kamp’ för judarna. Ett skrämmande dåligt tal, ingen fattar vad en vanlig svensk ser hos Lööf. Talet var en lång svada om judar, nazister, Ungern och VM i fotboll. Hon nämnde judar om och om igen men aldrig ’svenskarna’. Lööf sade att judarna inte vågar ta på sig sin kippa på grund av NMR. Hon måste ha någon form av diagnos, när hon inte ser vilka som hetsar och attackerar judar. Var och varannan muslim i Malmö hatar judar och kastar brandbomber på deras lokaler, så är det NMR:s fel. Makalös slutsats! Nazisterna? Otroligt! När t.o.m. judarna i USA påpekar att Malmö måste göra något!”

Inlägget går att läsa i sin helhet här.

Läs även: Strandhäll prickas av KU – tar till sig av kritiken från konferens i Kanada

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag