Lööf till angrepp mot ”vita män som gått livets hårda skola”

Foto: Nyheter Idag / Faksimil Twitter
  • Onsdag 8 maj 2019 2019-05-08
E-post 1520

SVERIGE På Twitter har Centerledaren Annie Lööf pekat ut ”vita män som gått livets hårda skola” som den grupp som ger henne negativa kommentarer på sociala medier. Något som har fått många att ifrågasätta vad människornas kön och hudfärg har för betydelse i sammanhanget.

Det var när PR-mannen Markus Hankins beklagade sig över den respons han fick när han kritiserade Jimmie Åkessons ”skrik och gapande” mot Annie Lööf i söndagens partiledardebatt som Centerledaren själv svarade. Hankins lade även ut bilder på några av de som fyllt hans flöde.

”Åh, just dessa vita män som gått livets hårda skola har kommenterat hos mig ett tag och strött ’positiva’ vibbar”, skrev Lööf till svar. Själv fick hon då hundratals svar varav många där folk frågade sig varför hudfärgen var relevant att anmärka på i sammanhanget.

”Helt seriöst va spelar de för roll att dom är vita ? Blir på riktigt ledsen över denna rasism”, skrev användaren Alexander Andersson.

”Spelar överhuvudtaget ingen roll. Men de som kommenterar och skapar ’positiva vibbar’ i min tråd brukar själva benämna sig just så ’vita man, gått livets hårda skola’, därav min tweet”, svarade Lööf.

Trots denna förklaring har många på sociala medier ställt sig frågande till Centerledarens utpekande av en viss grupp baserad på kön och hudfärg.

Läs även: Heberlein: Kvinnor som kan – om sexskandalerna på HVB-hemmen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag