Lööfs ilska mot Anderssons invandringsretorik – ”borde skämmas”

Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Måndag 16 apr 2018 2018-04-16
E-post 540

SVERIGE Om Socialdemokraterna får behålla regeringsmakten efter valet vill de strama åt arbetskraftsinvandringen så att färre outbildade invandrare kommer hit. ”Saknar grund i verkligheten”, skriver Centerpartiets Annie Lööf.

I en intervju för Svenska Dagbladet säger finansminister Magdalena Andersson (S) att behovet av lågutbildad arbetskraft i Sverige är lågt. Därför kan partiet komma med förslag om åtstramad arbetskraftsinvandring.

– Inom områden där Sverige behöver kompetens, läkare till exempel eller dataingenjörer, där ska det finns goda möjligheter att arbetskraftsinvandra. Däremot har jag svårt att se att vi ska ha OECD:s generösaste regler för outbildad arbetskraft, säger hon.

– Givet att vi har många nyanlända som måste komma i arbete så ser jag inget behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter som arbetskraftsinvandring, fortsätter hon.

”Borde skämmas”

Centerledaren Annie Lööf reagerar på Facebook och tycker att Socialdemokraterna ska skämmas för finansministerns uttalanden. Hon säger att det finns brist på kompetent arbetskraft i Sverige, men behovet av outbildad arbetskraft tar hon inte upp.

”I detta läge väljer Socialdemokraterna att förmedla budskapet att arbetskraftsinvandrare tar svenskars jobb. Trots att arbetskraftsinvandringen uppgår till 0,3 procent av sysselsättningen i Sverige. Att påstå att detta skulle vara ett hot mot svenska arbetslösa är barockt och saknar grund i verkligheten”, skriver Annie Lööf.

”Socialdemokraterna borde skämmas för den bild de sprider av den arbetskraftsinvandring som Sverige och svenska företag så väl behöver”, avslutar hon.

Läs även: Finansminister Magdalena Andersson erkänner: ”Integrationen fungerar inte som den ska”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag