Lyssna: SR:s hyllningsrapp – till SVT-journalisten

Foto: Twitter/SVT
  • Onsdag 24 okt 2018 2018-10-24
E-post 432

SVERIGE Det går bra nu för SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt. Det tycker i alla fall P4 Skaraborg, vars programledare sjunger en hyllningsrapp till public service-kollegan.

Carina Bergfeldt har fått både ris och ros för sin rapportering från Donald Trumps USA. Nyligen utnämndes hon till hedersdoktor vid Umeå universitet med motiveringen att hon ”utgör en motvikt till det nutida fenomenet falska nyheter”.

Samtidigt fick hon kritik av granskningsnämnden för radio och tv sedan en privatperson anmält henne för ”osakliga och lögnaktiga påståenden samt smutskastning om Donald Trump”. Granskningsnämnden friar det utpekade inslaget men kommer med kritik: ”Det brister i förhållandet till kravet på saklighet.”

Läs mer: Kritiseras av Granskningsnämnden för osaklighet om Trump – nu får SVT-reporter doktorstitel i Umeå

Men trots myndighetens kritik tycker P4 Skaraborg att Bergfeldts doktorsutnämning är värd att firas. Det gör public service-kanalen av oklar anledning genom en rapp som är en cover av Petters ”Det går bra nu”.

”Prisen rullar in som de ska / kön rullar runt på hemmaplan / Trump ligger där på hennes fat / det går bra nu / doktorn det går bra nu”, rappar programledaren Marthina Stäpel.

2015 utsågs Carina Bergfeldt till Årets skaraborgare – ett pris som delas ut av P4 Skaraborg.

Lyssna på hela rappen här:

Läs även: USA-experten om SVT:s USA-bevakning: ”Vänsterliberal”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag