M-kritik när V tågar med kommunister på första maj

Foto: Flickr
  • Onsdag 1 maj 2019 2019-05-01
E-post 914

UMEÅ På första maj kommer Vänsterpartiet att tåga tillsammans med bland annat Kommunistiska partiet och den marxistiska organisationen Revolution i Umeå – något som upprör Moderaterna i kommunen.

– Jag tycker helt enkelt att det är skamligt och osmakligt att man kan gå i ett gemensamt arrangemang tillsammans med öppet kommunistiska partier och organisationer. Partier som vill avskaffa svensk demokrati, som vill ha revolution och som dessutom vill införa proletariatets diktatur, säger kommunalrådet Anders Ågren (M) till P4 Västerbotten.

Vänsterpartisten Gudrun Nordborg förklarar att man har bjudit in vänsterorganisationer till sitt första maj-tåg sedan flera år tillbaka. P4:s reporter påpekar att VPK (Vänsterpartiet Kommunisterna) plockade bort K:et från sitt namn för flera år sedan.

– Så vill vi ha det och vi har en demokratisk socialism som vi verkligen vill arbeta för, men sedan har vi en gemensam analys om vad vi är kritiska till i det samhälle vi har idag som är styrt av kapitalism och marknadstänkande i väldigt hög grad, säger Gudrun Norborg.

– Jag tycker det är bara bra att Vänsterpartiet är så tydliga som de är, för det här gör ju bara saken ännu värre. Vi från Moderaterna tycker att det är viktigt att alltid slå vakt om demokratin. Vi ska stå upp för de demokratiska idealen och vi ska ta ställning mot nazism, mot islamism och även mot kommunism, säger Anders Ågren.

Läs även: Aron Flam demonstrerar mot SVT på första maj: ”Tränger ut fri media”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag