M: Sverige ska fortsätta ta emot migranter

Tobias Billström. Foto: Fredrik Wennerlund / Pressbild Moderaterna
  • Måndag 6 aug 2018 2018-08-06
E-post 1023

SVERIGE Moderaternas gruppledare i riksdagen, Tobias Billström, ger i Expressen besked om partiets inställning till invandringsfrågan – Sverige ska ta ”vårt delansvar” och fortsätta ta emot migranter som säger sig vara på flykt. 

Tobias Billström skriver på måndagen att Moderaterna vill ha vad man kallar en stram migrationspolitik i fortsättningen. Partiet vill se tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel, och Billström kritiserar den så kallade gymnasielagen. Men han tycker också att svenskarna ska ”ta vårt delansvar för en värld där ett stort antal människor befinner sig på flykt”.

Med Moderaternas politik kommer alltså mottagandet av migranter att fortsätta, fast i mindre omfattning än tidigare. Tobias Billström skriver att vi också får räkna med att ta emot ett stort antal anhöriga till invandrare under de kommande åren: ”Det är naturligt att vilja återförenas med sin familj och det är viktigt att detta är möjligt.”

På Twitter får gruppledaren mothugg av bland annat riksdagsledamoten Paula Bieler (SD). Hon vill se ett stopp för mottagandet och att fler skickas tillbaka till sina hemländer.

Det finns moderater ute i landet som ser annorlunda på saken än ledningen i Stockholm. I Staffanstorp går man till val på krav om flyktingstopp, och kommunalrådet Christian Sonesson är tydlig:

”Vi tar gärna intryck utifrån men inte ordrar. Vi driver den politik som vi bedömer är bäst för vår kommun, för invånarna som bor här och som vi faktisk representerar”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Läs även: ”Finns en ganska stor tyst andel inom partiet som tycker som jag”: Christian Sonesson (M) om samarbete med SD

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag