”Macron eller Erdogan?” – Hanif Bali ber C och L välja om slöjan

Hanif Bali (M). Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 11 maj 2019 2019-05-11
E-post 1239

Det ska bli förbud mot slöjor i grundskolor och förskolor. Iallafall om Moderaterna i Stockholms län får bestämma. Det berättar den moderata riksdagsmannen Hanif Bali på Facebook samtidigt som han ställer en försåtlig fråga till Centerpartiet och Liberalerna. ”Macron eller Erdogan? Välj nu”, lyder uppmaningen till mittenpartierna.

Under lördagen beslutade Moderaterna i Stockholms län på sin förbundsstämma att slöjor ska förbjudas på grundskolor och förskolor. Det ingår i ett utökat maskeringsförbud, berättar den moderata riksdagsmannen Hanif Bali på Facebook.

”I många skolor är normen att ha på sig slöja så stark att små flickor vars föräldrar inte ens är religösa känner tryck att bära slöja. De förtjänar vårt skydd”, motiverar han det nya förslaget.

Samtidigt passar Bali på att rikta en känga mot Centerpartiet och Liberalerna. ”Förslaget är en blåkopia på Frankrikes ordning. En Marche!” fortsätter Bali varpå han sedan ställer en välkänd fråga som förekommit tidigare i media – den där en politiker tvingas välja mellan två utländska statsmän.

”Så vad väljer C och L? Macron eller Erdogan? Välj nu”, skriver Bali.

Även på Twitter ställer Bali den retoriska frågan där han även pingar in Fredrik Federley, toppnamn på centerpartiets lista till EU-valet.

Tidigare under dagen beslutade även förbundsstämman i Moderaterna för Stockholms län att de ska verka för en nedläggning av public service-bolagen SVT, SR och Utbildningsradion. Även detta beslut meddelade Hanif Bali i sociala medier, något som Nyheter Idag tidigare berättat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag