Magdalena Andersson har rökt marijuana

Foto: Skärmdump från SVT Play
  • Torsdag 30 sep 2021 2021-09-30
E-post

SVERIGE Stefan Löfvens troliga efterträdare Magdalena Andersson tycker att alldeles för många invandrare går arbetslösa i Sverige. Hon erkänner också att hon har rökt marijuana, i en intervju i P1 Morgon.

Finansminister Magdalena Andersson ser ut att bli den nya socialdemokratiska partiledaren med stöd från samtliga valdistrikt.

I P1 Morgon på torsdagen fick hon bland annat frågan: Har Sverige haft för hög invandring?

– Har man väldigt många asylsökande så kan det bli svårare med integrationen, och det gör att människor riskerar att hamna i långtidsarbetslöshet, man får sociala problem. Och där ser vi ju i Sverige att alldeles för många människor som har kommit till Sverige kommer inte in på arbetsmarknaden. Det är dåligt för dem men det är klart att det är dåligt för samhället också om inte alla får möjlighet att vara med och bidra.

P1 Morgon: Så den höga invandringen har lett till problem?

– Vi har ju uppenbarligen inte lyckats få tillräckligt många människor i arbete.

P1 Morgon: Har Socialdemokraterna något delansvar i det här?

– Fredrik Reinfeldt lade ju om migrationspolitiken i samarbete med Miljöpartiet. Det var ju det som ledde till den väldigt stora asylinvandring som vi fick 2015. Och sedan lade Stefan Löfven om den. Men med det sagt, hur agerade vi socialdemokrater då när det skedde, det kan man säkert reflektera kring. Om vi borde ha protesterat på ett annat sätt än vi gjorde.

Som brukligt när någon ska bli partiledare fick Magdalena Andersson frågan om hon har testat narkotika någon gång.

– Ja, när jag var yngre och bodde utomlands har jag provat att röka marijuana, säger hon.

– Den slutsats jag har dragit från det är att det är väldigt viktigt att samhället har en tydlig attityd kring detta som inte är tillåtande.

Läs även: Magdalena Andersson (S): ”Gängkriminella ska inte åka lyxbil”

Läs även: Äldre dam förbjuds besöka butik efter flera sexuella ofredanden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag