Magdalena Andersson vill reglera sociala medier – ska skydda unga kvinnor från näthat

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 28 mar 2023 2023-03-28
E-post 0

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson vill reglera sociala medier för att skydda politiskt engagerade unga kvinnor från näthat. Det sade Andersson under ett tal på distriktskongressen för S-kvinnor i Stockholms stad på lördagen.

Ett filmklipp där Andersson gör uttalandet har delats på Twitter av S-föreningen Rebella Unga S-kvinnor. I klippet berättar Andersson om när 19-åriga Matilda Jansson valdes till distriktsordförande för SSU i Örebro.

– Och så skrev hon om det här, stolt och glad, nyvald SSU-ordförande. Och vad blev responsen? En hatvåg. Hets. Okvädesord. Till och med hot. Det är där det offentliga samtalet befinner sig. Alltså det är det här tonläget som unga kvinnor möter när de vill göra sin röst hörd, säger Andersson och fortsätter:

– Vi kan liksom inte ha det på det här viset. Politiken måste göra mer. Vi måste reglera de sociala mediejättarna på ett sätt som vi inte gör idag. Det behövs förändring.

– För unga kvinnor måste kunna vara aktiva inom politiken och känna sig trygga samtidigt. Det handlar i grunden om vår demokrati, vår rätt att uttrycka oss.

Läs även: S-trollets hemliga näthat på Flashback

Nyheter Idag söker Magdalena Andersson och Socialdemokraterna.

Läs även: Så censurerade Twitter högern

Läs även: Weidmo Uvell om Ygemans (S) lagförslag: ”Rent beställningsjobb från Schibsted”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag