Magdalena till Pehrson efter SD-bråket: ”Min dörr står öppen”

Bild: Pressbild Liberalerna/ Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 21 nov 2022 2022-11-21
E-post 129

Efter att Liberalernas partiledare Johan Pehrson totalsågat SD under Liberalernas landsmöte inledde oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) måndagens presskonferens om partiets budget med en inbjudan till Pehrson om att byta lag.

– En stilla påminnelse är att Johan Pehrson valt själv att samarbeta med SD och det finns alternativ. Min dörr står öppen, säger Magdalena Andersson enligt Expressen.

Det var från Liberalernas partimöte i Sandviken som Expressen rapporterade om att arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson kallat SD för ”extrempopulistiskt” och ”en brun sörja”.

– Jag är inte naiv, jag vet precis att SD har samma organisationsnummer i dag som de hade när de bildades och även deras eget taffliga lilla försök till vitbok visar ju att det är en brun sörja, sade Pehrson.

Läs även: Pehrson toksågar SD: ”En brun sörja”

L-ledaren sade också att partiet fått bort volymmål, återvandringsmål och ”andra sjuka saker” från Tidöavtalet.

– Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa andra sjuka saker. Nu är det tillbaka på samma regelverk som gällde i Sverige under Stefan Löfven och Åsa Romson, sade Pehrson.

På måndagen inledde Magdalena Andersson sin pressträff om Socialdemokraternas skuggbudget med att kommentera Pehrsons attacker på SD

– Jag tror att många med mig funderar över vad Johan Pehrson egentligen tycker i den här frågan. Ett klargörande skulle vara på sin plats.

Andersson ifrågasätter Pehrsons argument om att L lyckats stoppa flera SD-förslag i regeringensförhandlingarna.

– Han hävdar att det är tack vare att han är med i regeringen vi inte ser nedskärningar i public service eller återvandringsmål. Men sanningen är att det just för att Johan Pehrson har valt att ge SD makten som såna här förslag behöver stoppas, säger Magdalena Andersson.

Läs även: SD om Pehrsons utspel: ”Förväntar oss att de höjer nivån”

Läs även: Pehrson (L): Kan inte lova Kristersson vårt stöd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag