Mamma hittade automatvapen i sonens garderob

Foto: Patrik Svedberg
  • Tisdag 31 jan 2023 2023-01-31
E-post 0

När en mamma i Kalmar skulle städa sonens rum hittade hon en automatkarbin av typen Kalashnikov med tillhörande ammunition i en väska i garderoben. Nu åtalas sonen för grovt vapenbrott, rapporterar SVT.

När mamman upptäckt vapnet kontaktade hon en bekant, som i sin tur kontaktade polisen som inom kort gjorde husrannsakan.

Den 18-åriga sonen förnekar brott, och hävdar att han inte kände till vapnet i sin garderob. Ett vittne uppger emellertid att 18-åringen förvarade vapnet åt en annan, ej namngiven person.

Åklagaren Emma Olsson vill inte uppge om någon person utöver den åtalade 18-åringen är misstänkt.

– Det vi har kommit fram till hittills är det vi åtalar för. Våra misstankar om var vapnet kommer ifrån går jag inte in på, säger hon till SVT.

I 18-åringens rum hittades även en mindre mängd cannabis, varför han också åtalas för ringa narkotikabrott. Narkotikafyndet innebär även att vapenbrottet kan komma att bedömas hårdare i rätten.

– Att det hittas vapen i en miljö där narkotika hanteras brukar man se som en försvårande omständighet. En kriminell miljö helt enkelt, säger Emma Olsson till SVT.

Läs även: Mamma överlämnade tågrånare till polis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag