Man anhållen för mordet i Surahammar

Foto: Privat
Foto: Privat
  • Onsdag 2 aug 2017 2017-08-02
E-post 83

SURAHAMMAR En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för mordet på en kvinna i 55-årsåldern i Surahammar vid lunchtid igår. Enligt polisen var mannen och kvinnan bekanta med varandra.

Mannen hämtades under onsdagskvällen in av polisen för förhör. Efter förhöret anhölls mannen såsom skäligen misstänkt för mord alternativt dråp.

– Han hämtades under tidig kväll i Västmanland. Sedan har han förhörts och under 22:30-tiden är det en jouråklagare som beslutar att han ska anhållas, berättar polisens presstalesman Jonas Partheen för Nyheter Idag.

Vid lunchtid idag är mannen fortsatt anhållen för brott, bekräftar polisens utredningsjour för Nyheter Idag.

Den anhållne mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Enligt Partheen var mannen och kvinnan bekanta med varandra, men han vill inte gå in i detaljer kring deras relation.

– Sedan detta skedde strax efter lunch har det varit ett intensivt polisarbete där vi hållit förhör, gjort tekniska undersökningar och andra utredningsåtgärder. När man lägger samman detta gjorde det att mannen hämtades in tidig kväll igår, säger Partheen.

Han betonar dessutom att polisen inte utesluter något i dagsläget och tittar på alternativ. Den anhållne mannen nekar till brott.

Vittnen berättade igår för Nyheter Idag att kvinnan fick halsen avskuren vid mordet.

– Det är vittnesuppgifter tillsammans med skador på offrets kropp som gör att vi dragit slutsatsen att någon form av stickvapen har använts, säger Jonas Partheen.

”Fick halsen avskuren”: Kvinna mördad på öppen gata i Surahammar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag