Män äter helst julbord med Åkesson – kvinnor väljer Löfven

Foto: Skärmdump från TV4 Play.
  • Lördag 5 dec 2020 2020-12-05
E-post 704

SVERIGE Stefan Löfven är den partiledare som svenska folket helst vill äta julbord med i år. Om männen får välja käkar man dock hellre med Jimmie Åkesson, enligt en enkätundersökning som presenteras i TV4:s Nyhetsmorgon.

Det är TV4-profilen Marcus Oscarsson som berättar om resultatet från en enkätundersökning som genomförts på uppdrag av branschorganisationen Livsmedelsföretagen. Frågan som ställts är vilken partiledare man helst vill äta julbord med.

Oscarsson berättar att Jimmie Åkesson var mest populär förra året, men att han i år hamnar på en andraplats efter Stefan Löfven. 23 procent av de svarande vill äta julbord med statsministern – en ökning med 4 procentenheter jämfört med förra året. Åkesson å sin sida backar med 2 procentenheter till 18 procent.

– Det kanske är pandemin som gör att man vill prata med statsministern, ”landsfadern”, inflikar programledaren Jenny Alversjö med en något ironisk ton.

– Ja, precis. Han har ju fått tummen upp att han har skött det väldigt bra av svenska folket när det gäller hans stramhet i talen och så vidare, replikerar Marcus Oscarsson.

Riktigt lika bra går det dock inte för Löfven när man delar upp de svarande utifrån kön. Då visar det sig att männen helst vill äta julbord med Åkesson. Kvinnorna föredrar emellertid statsministern som sällskap.

Läs även: Löfvens nya drag för ökad asylinvandring: Migranter ska kunna få uppehållstillstånd genom att bli sambos

Läs även: S tappar mest i SCB:s novembermätning

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag