Man biten av krokodil under privat fest på Skansenakvariet

Bild: Leigh Bedford
  • Onsdag 21 aug 2019 2019-08-21
E-post 201

STOCKHOLM En man blev biten av en krokodil på Skansenakvariet på tisdagskvällen. Det hela skedde på en privat fest i lokalen, och mannen fördes i ambulans till sjukhus. En förundersökning om vållande till kroppsskada har inletts.

Under en privat fest på Skansenakvariet på tisdagskvällen blev en 79-årig man biten av en krokodil, rapporterar SVT Nyheter.

Polis och räddningstjänst fick larm om händelsen vid 21.51, och mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Mannen ska ha haft sin arm innanför skyddsglaset till krokodilerna, och var enligt polisens RLC-befäl Mikael Pettersson ”rejält bandagerad” när han fördes till sjukhus. En förundersökning om vållande till kroppsskada har inletts.

Läs även: Vita kängurun Willy Wonka på rymmen på Åland

Enligt Helene Winberg, presskoordinator på Skansen, är händelsen mycket ovanlig.

– Jag har jobbat på Skansen i femton år och det här har inte hänt under mina år. Jag har aldrig hört att något sådant har hänt, säger Winberg till SVT.

Skansenakvariet håller öppet som vanligt under onsdagen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag