Man döms till tre års fängelse för ”dödsfest” med knark för döende fru

Duane Johnson är 59 år gammal. Bild: Brown County Sheriff’s Office
  • Onsdag 14 aug 2019 2019-08-14
E-post 138

MINNESOTA 59-årige Duane Arden Johnson dömdes på måndagen till tre års fängelse för kriminell försummelse efter att ha arrangerat en ”dödsfest” för sin döende hustru, där de bland annat tog metamfetamin tillsammans.

Enligt Johnson ska hans hustru, 69-åriga Debra Lynn Johnson, bett honom att ta henne från ett vårdhem så hon kunde få dö hemma.

Väl hemma ordnade Johnson en ”dödsfest” åt sin hustru, under vilken de tog metamfetamin, hade sex och lyssnade på hårdrock, i synnerhet “Metal Health” med Quiet Riot.

Läs även: Far och dotter arresterade för incest efter sextävling

Enligt Johnsson hade hustrun konvulsioner men lät honom inte ringa efter hjälp. Efter att de haft sex upphörde konvulsionerna och hon fick frid, uppgav Johnson.

Mindre än två timmar senare avled hustrun, och Johnson svepte in henne i en duk, vilket han hänvisade till Bibeln.

Sedan sprang Johnson naken ut på sin tomt och vrålade att hustrun var död. När polis kom till platsen hittade de Johnson i badkaret. De hittade också 47 vapen i huset, många av dem stulna.

Johnson erkände sig skyldig till kriminell försummelse i en uppgörelse med åklagaren, som släppte åtalet om mord av tredje graden.

Johnson dömdes till tre års fängelse, med avdrag för de 201 dagar han suttit häktad.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag