Man går runt i New York och blir ”trakasserad” på riktigt – videon feministerna vägrar dela

Han tar förfrågan med jämnmod. Faksilim/Youtube
  • Tisdag 4 nov 2014 2014-11-04
E-post

NEW YORK Den numera ökända videon med en kvinna som går runt på gatorna i New York och får komplimanger/trakasserier har fått sin manliga motsvarighet. Skillnaden är att inga medier förutom Nyheter Idag uppmärksammar att även män blir bemötta på liknande sätt.

Allt i från SVT till Aftonbladet har förfasats över hur kvinnan i fråga blivit bemött när hon tagit en promenad och filmats i smyg. Nyheter Idag har tidigare rapporterat om händelsen och länkade då också till en parodi på den inträffade händelsen. Nu har dock en riktig video med en man filmats. Skillnaden är att inga större medier uppmärksammat händelsen.

Man får över 30-tal bemötanden under en tretimmarspromenad

Det är gruppen ModelprankstersTV som skickat ut en vältränad ung man för att, under tre timmars tid, promenera runt gatorna i New York. I videon får han kommentarer från både kvinnor och män, kvinnor springer fram och vill ha hans telefonnummer, killar försöker stoppa honom mitt på gatorna, och han får höra otaliga kommentarer om hur bra han ser ut. Skillnaden är dock att han verkar ta det för vad det är, det vill säga folk som ger honom komplimanger för att de tycker han ser bra ut.

Se och bedöm själva om ni tycker det är trakasserier eller ej.


Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag