Man greps vid koranbränning – försökte kasta sten

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 jun 2023 2023-06-28
E-post 0

En man har gripits av polis sedan han försökt kasta sten under onsdagens koranbränning utanför moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

– Han försökte kasta sten, men man stoppade honom innan han hann kasta, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets utsända var omkring 200 människor på plats under koranbränningen, som inleddes vid 13.30 på eftermiddagen. Bakom demonstrationen står Salwan Momika, flykting från Irak och islamkritiker.

– Boken uppmuntrar folk att döda icke-muslimer och ger inte frihet till kvinnor, har Momika tidigare sagt till Nyheter Idag.

– Det här är en varning till det svenska samhället, svenska myndigheter och till hela världen att den här boken som heter Koranen är som en handgranat och kan explodera när som helst, sade han vidare.

Läs även: Torterades i Irak – fick inte bränna koranen i Sverige

Momika nekades tillstånd för en koranbränning utanför Iraks ambassad i februari i år av polisen med hänvisning till ”den påverkan på attentatshotet mot Sverige och svenska intressen som en koranbränning innebär”.

Efter att förvaltningsrätten och kammarrätten i Stockholm slagit fast att polisens beslut om att neka tillstånd för koranbränningar varit felaktiga fick Momika tillstånd för dagens demonstration.

Under dagens demonstration ska Momika ha lagt bacon på koranen, varefter han slet ut sidor ur boken som han satte eld på.

– Koranen är inte i dina händer, den finns i våra hjärtan, vi kan den utantill, ska en åhörare ha ropat enligt Aftobladet.

Läs även: Nu får islamkritikern Salwan Momika tillstånd för koranbränning: Vakna Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag