Man i 50-årsåldern hotade polisen – sköts

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 feb 2023 2023-02-07
E-post 0

En man i 50-årsåldern har skjutits av polisen i den värmländska kommunen Kil. Detta efter att han hotat polisen med ett tillhygge. Läget med mannen uppges vara ”mycket allvarligt”.

Det var vid kvart i ett under natten till tisdagen som polisen larmades till en lägenhet där en man agerade hotfullt mot grannar. Vid polisens ankomst barrikaderade sig mannen i sin lägenhet.

– Sedan vi förde samtal med den här personen under natten i flera timmar. Vid femtiden kom  den här personen plötsligt ut väldigt hastigt och hotade våra kollegor med ett tillhygge, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin till Nyheter Idag.

Vilket tillhygge som personen hotade med vill polisen inte gå in på. Men poliserna på plats svarade i vart fall med att öppna verkanseld, varpå mannen träffades i överkroppen.

Mannen fördes därefter till sjukhus och region Värmland beskriver skadeläget som ”mycket allvarligt”, uppger Expressen.

Polisskjutningen kommer nu att utredas. Vilket görs varje gång en polis öppnar eld.

– Det kommer utredas enligt gängse rutiner, säger Hedelin.

Den skjutne mannen är misstänkt för försök till mord och grovt olaga hot mot tjänsteman. Huruvida han är känd hos polisen sedan tidigare vill polisen inte gå in på.

Läs även: Förnedringsrånare tvingades sova bland insekter – ingen åtgärd från JO

Läs även: Polisen Pelas om våldsvågen: ”Mycket värre än det som skrivs i media”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag