Man i 80-årsåldern utsatt för rånförsök i Göteborg – bjöd på motstånd

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 14 aug 2021 2021-08-14
E-post

GÖTEBORG En man i 80-årsåldern utsattes för ett rånförsök strax efter midnatt under natten till lördagen, rapporterar polisen. Den äldre mannen åsamkades huvudskador under angreppet och fördes till sjukhus med ambulans.

Det var på en promenad utanför hans bostad på Hisingen i Göteborg som mannen angreps av två okända män som försökte stjäla hans plånbok.

Den 80-årige mannen bjöd emellertid på motstånd och gärningsmännen misslyckades med stölden.

Enligt polisen ska mannen ha fått flera jack i huvudet under tumultet som uppstod. Han fick senare köras till sjukhus med ambulans. Det ska dock inte röra sig om några livshotande skador.

– Han blödde ur huvudet och hade några jack som behövde tas om hand, enligt ambulanspersonalen som körde honom till sjukhus. Fast han var vaken och talbar hela tiden, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Nyheter Idag.

Än så länge har inga misstänkta gripits i ärendet och några signalement har polisen heller inte att tillgå.

– Han hade inga signalement för när han utsattes för rånet var det becksvart, enligt honom själv, säger Fuxborg.

– Han var väl också chockad när vi pratade med honom. Så det kan ju hända att det kommer lite minnesbilder senare, tänker jag.

Läs även: Friges i hovrätten efter misstänkt rån: Inte straffbart

Läs även: Kvällspromenaden slutade med ett två timmar långt hemrån

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag