Man skjuten i Rinkeby – har avlidit av sina skador

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 6 jul 2021 2021-07-06
E-post

STOCKHOLM Sent på måndagskvällen blev en man skjuten utomhus i stadsdelen Rinkeby i Stockholm, rapporterar SVT. Vid lunchtid på tisdagen meddelade polisen att mannen har avlidit av sina skador.

Polisen larmades om skjutningen vid 23-tiden på kvällen. Vårdpersonal utförde livräddande åtgärder på plats och förde sedan den allvarligt skadade mannen till sjukhus.

Enligt SVT:s uppgifter har mannen koppling till ett kriminellt nätverk, och enligt uppgifter till Aftonbladet ska en eller flera gärningsmän ha flytt på någon form av elsparkcykel.

– Jag låter det vara osagt i nuläget. Men det finns ett antal uppgifter om hur den eller de ska ha lämnat platsen och vi undersöker saken, säger Stockholmspolisens presstalesman Mats Eriksson till tidningen.

Vid lunchtid på tisdagen gick polisen ut med beskedet att mannen har avlidit av sina skador och att hans anhöriga är underrättade. Brottsrubriceringen har därmed ändrats från mordförsök till mord.

Polisen har ännu ingen gripen för brottet. Nyheter Idag frågar polisens presstalesperson Towe Hägg om bakgrunden till mordet.

– Det är för tidigt för att fastslå det, utan det måste vi arbeta brett med, och framför allt måste vi ju få fram vem som har gjort det för att kanske mer kunna veta det, säger hon.

Rinkeby/Tensta finns med på polisens lista över särskilt utsatta områden. Enligt Stockholms stads områdesfakta har hela 91,8 procent av Rinkebys invånare utländsk bakgrund.

Läs även: Misshandlade rullstolsburen man – slipper utvisning på grund av flyktingstatus

Läs även: Löfven försöker bilda ny regering – trots krav från C som MP inte accepterar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag