Man sköts med flera skott utanför skola i Stockholm

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 3 aug 2017 2017-08-03
E-post 249

STOCKHOLM En man i 20-årsåldern sköts natten till torsdagen med flera skott utanför Oxhagsskolan i västra Stockholm. Ingen har gripits för händelsen som rubriceras som mordförsök.

Polisen får klockan 03:12 larm om skottlossning på Helsingforsgatan som ligger mellan de båda utsatta förorterna Husby och Akalla. En ung man har blivit beskjuten utanför Oxhagsskolan, en skola för elever som går i första till sjätte klass.

– Vi får vittnesuppgifter om att man hört ljud som uppfattats som skottlossning. Man har hört skrik också, men vi hittar ingenting, berättar polisens presstalesman Sven-Erik Olsson för Nyheter Idag.

35 minuter efter larmet om skottlossningen får polisen uppgifter från ett sjukhus om att de vårdar en skottskadad man i 20-årsåldern.

– Enligt honom har det dykt upp några. Han har blivit beskjuten och träffad på flera ställen. Han har sprungit från platsen och fått skjuts till sjukhuset, det är hans historia i alla fall, säger Olsson.

Den skjutne mannen uppges inte vara livshotande skadad, trots att han träffades av flera skott.

Det ska inte ha pågått någon speciell aktivitet på skolan vid tiden för skottlossningen. Nattens skjutning tros inte ha något samband med gårdagens händelser i Husby då en annan man blev beskjuten.

– Nej, faktiskt. Det är svårt att säga, men det finns inget som tyder på ett samband där. Snarare tvärtom, säger Sven-Erik Olsson.

Ingen har gripits för nattens mordförsök.

Försökte skjuta ihjäl man i Husby – Missade trots flera skott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag