Man sköts under attack mot polis

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 24 dec 2022 2022-12-24
E-post 570

En man har skjutits av polis under ett ingripande i Storebro på fredag kväll. Mannen kastade ett större föremål som träffade en polisman i huvudet. Polismannen besvarade attacken med att öppna eld med sitt tjänstevapen, och både polismannen och den misstänkta gärningsmannen togs till sjukhus för vård, rapporterar Aftonbladet.

Det var klockan 21.38 på fredag kväll som polisen larmades till en lägenhet i Storebro utanför Vimmerby med anledning av ett bråk.

Läs även: Åtalet: Förbannad finne gick bärsärk mot Kronofogden och polisen

På plats gick en man i 45-årsåldern till angrepp mot polis. Mannen ska ha kastat ett större föremål, som träffade en polisman i huvudet.

Polismannen avlossade då sitt tjänstevapen mot mannen, som träffades och fördes till sjukhus med allvarliga men ej livshotande skador. Han misstänks för försök till mord.

Även polismannen togs till sjukhus för sin huvudskada. Han vårdades på sjukhus över natten men skrevs ut på julaftons morgon. Skottlossningen kommer utredas enligt rutin av åklagare vid särskilda utredningar.

– Vi är kvar ute på plats, vi inväntar nu våra tekniker som ska genomföra en teknisk undersökning i lägenheten. Vi vill också höra den misstänka så fort som det är möjligt, säger Kim Hild vid polisen till Aftonbladet.

Läs även: Par räddade poliskvinnor – fick stryk av misstänkt biltjuv: ”Tunn som en tvättlina”

Läs även: Hundtjuv greps av polisen – svarade med bitattack

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag